Yhteystiedot

Johan Antila

Tarina

Pohjanmaan pinnoituspalvelulla on lähes 40 vuoden kokemus sivelypinnoitusten tekemisestä. Yrityksemme taustajoukot toivat sivelypinnoitusmenetelmän Suomeen ja ovat tehneet pinnoitustyötä monessa eri organisaatiossa vuosien varrella.

Olemme aikanaan kouluttaneet tekijöitä menetelmän käyttäjiksi, tuoneet maahan pinnoitteita ja nähneet menetelmän ja aineiden kehittymiskaaren.

Työkokemuksemme kattaa pinnoitustyöt teollisuudessa, jossa tehtaan seisominen maksaa maltaita: paperi- ja selluteollisuudessa ja isoja moottoreita valmistavassa teollisuudessa. Lisäksi olemme palvelleet teollisuutta, jossa tarvitaan pienten pinta-alojen erikoispinnoituksia esim. sähkönjohtamiseen tai erinomaiseen korroosion suojaukseen.

Pinnoitustyö on onnistunut, kun asiakas on saanut täsmälleen sen, mitä on tilannut. Vaikka pinnoitusmenetelmä ja laitteiden käyttäminen ei ole vaikeaa, ammattitaito syntyy kyvystä arvioida ja vetää yhteen aiempien töiden kokemuksia. Laitteisiin syötetään aina työtä koskevat arvot, joiden perusteella tiedetään, miten pinnoitustyö tulee tehdä. Työssä on kuitenkin aina jotain muuttujia, joiden vaikutus lopputulokseen pitää osata huomioida.

Pinnoituksen hyvä jälki perustuu ammattitaitoon osata valita oikeat esikäsittelyt, pyörimisnopeudet ja pinnoitusaika. Pinnoitus on onnistunut, kun toleranssiarvot täyttyvät. Koska toleranssit ovat usein hyvin pieniä, työkokemuksella eri pinnoituksista on iso merkitys lopputuloksen kannalta.